دوستان، من پزشکی رو در انگلستان خواندم نه در فرانسه، اما پذیرش برای این چنین رشته هایی قدری مشکل است.

من مراحل قانونی که از ایران اقدام میکنند رو نمیدونم اما خیلی کم پیش میاد خارجی مخصوصا ایرانی ها پزشکی عمومی رو در فرانسه بگذرونند.

اغلب تخصصی ها فوق تخصص هست اما در اینجا انجمنی هست به اسم انجمن پزشکان ایرانی مقیم پاریس که پزشکان عمومی با عضویت در اون مراحل گرفتن پذیرش و تحصیل درفرانسه راحت تر میشه (فقط مختص به افرادی است که پزشک هستند) به چند دلیل گرفتن پذیرش از دانشگاه های تراز اول هر کشوری کارمشکلی است اما در اینجا هم حق تقدم با شهروند فرانسوی است پس یک نتیجه گیری اینجا هست پرشکی به دلیل خاص بودن رشته نیاز به امکانات داره که اینامکانات رو دانشگاه های تراز اول دارد. دوستان این چندمین بار است که به این مسئله اشاره میکنم ، باید زبان فرانسویتون رو مثل زبان مادریتون بلد باشید.

لااقل برای رشته ای مثل پزشکی مرحله دوم معدل فرد در دوران پری یونیور سیتی که میدونم درایران این مقطع تحصیلی هست و معدل دیپلم باید بالا باشه و اما پزشکی فرانسه۹ ساله هست یکی از دلایلی که من در فرانسه عمومی نخوندم تعداد سال های بالاست وگرنه پزشکی انگلیس به مراتب سخت تر از فرانسه هست.و اما شما قبل از رسیدن به دوران اینترنی باید مشخص کنید چه تخصصی میخواهید بگیری بماند این مبحث زیاد مهم نیست.و اما عده زیادی نظر من رو پرسیدن خب دوستان اگه میخواهید موهاتون مثل رنگ دندون هاتون سفید بشه ، به فرانسه خوش امدید پزشکی در حالت عادی رشته فرسایشی هست تازه این وسط ها بدونید که الان دیگه اغلب تخصص و فوق تخصص ها زیر ۴ سال نیست خودتون حسابش رو بکنید تا ۴۰ سالگی درخدمت کتاب ها هستید. نمیدونم تب تند پزشکی در ایران چه دلیلی داره اون قدر رشته های متعدد وجود داره که خواندنشون به مراتب پول ساز تر بهتر و کارامد تر هست مثلا رشته آی تی

روزی به پدر و مادرم گفتم چه اهمیتی داره که همه به من بگن دکتر و شما هم لذت ببرید که دخترتون دکتر هست همه ما هدفمون تو زندگی ایناست که شاد باشیم وقتی من از پزشک بودنم شاد نیستم چه اهمیتی داره فامیلا و مردم چی میگن مهم خود ما هستیم. محض رضای خدا با ایمیل های نا امید کننده من رو دپرس نکنید ما اول باید به خاطر خودمون زندگی کنیم.

هدف من از بیان مطالب در زمینه پزشکی بیان برخی تجربیات بود منظور ترساندن شما از تحصیل نیست بهتر است هنگام مهاجرت با چشم و گوش بسته وارد جوامع دیگر نشویم بهتر است قبل از ورود به فرانسه بدونید که فرانسه از قدیم به انگلیس و زبانش مشکل داشته به دلیل اینکه سال ها قبل زبان بین المللی فرانسه بوده ولی حالا این جایگزینی کدورتی دیرینه به جا گذاشته

آشنایی اغلب مردم ایران با زبان انگلیسی بیشتر از هر زبان دیگری است و در رشته پزشکی در فرانسه اغلب اندام های بدن و بیماری ها مختص به زبان فرانسه هست و شما بعداز فارغ التحصیلی به شرط داشتن مطالعه انگلیسی در جوامع بین الملل میتوانید خودی نشان دهید و گرنه متاسفانه با مشکل روبه رو میشوید.

در کلاس های دانشگاه دانشجویان فراوانی هستند وقتی استاد وارد کلاس میشه و درس میده در حدی صحبت میکنه شخص فرانسوی متوجه میشه و برای شما به هجا نمیپردازه!!

از نظرمن واقعا خواندن پزشکی در فرانسه نیازمند ۱پشتکار ۲ داشتن معلومات ۳ دانستن زبان ۴ داشتن حوصله فراوان ۵ داشتن استعداد وافر ۶ و امید بسیار میباشد.

موفق باشید علاقمندان خدمت به بیماران

به نقل از وبلاگ هموطن عزیزم روز نوشت یک دانشجو در فرانسه