سوال : ‏با عرض سلام ‏امین جان ، ‏ چند تا سوال مونده که هنوز کمی‌ نمیفهمم

۱.من ماهی‌ ۳۰۰ هزار تومن در ماه می‌تونم جور کنم برای ادامه تحصیلم و ۶ میلیون هم که برای اپلی‌ کردن لازمه می‌تونم جور کنم فقط می‌خوام ‏بدونم که برای من امکان پیدا کردن کار هست که بتونم کمی‌ از خرج زندگی‌ رو در بیارم یا نه ؟ من ۴ سرتیفیکت کاری دارم و تراشکار هم هستم ، ‏و از هیچ کاری ابائی‌ ندارم اینجا هم دارم کار می‌کنم برام میگی‌ که چند درصد می‌تونم رو کار پیدا کردنحساب کنم ؟

۲.من می‌خوام اگر بشه برا تابستون بیام اونجا که هم با محیط آشنا شم و هم زبانم رو قویتر کنم. من الان در مرکز زبان فرانسوی در کیف دارم زبان ‏می‌خونم و تا تابستون زبانم کمی‌ راه میوفته. به نظرت به من ویزا میدن که تابستون بیام اونجا برا ۲ ماه یا نه ؟

‏۳. آیا اونجا جایی‌ هست که تابستون ثبت نام کنیم و در تابستون که درس ندارم اونجا فرانسه رو قوی کنم ؟ اگر هست میتونی‌ قیمتشو برام بگی‌ ؟(‏ با هزینهٔ مسکن و زندگی‌ )

‏۴.برا ویزا گرفتن داشتن مدارک ( دلف ) الزامی‌ هست یا این که حرف بتونم بزنم کافی‌ هست ؟

۵.برا ی ورودی در ارشد و دکترا امتحان ورودی هست یا نه ؟ منظورم زبان فرانسه نیست ، منظورم درس اختصاصی‌ هست ، ‏بازم ممنونم دستت درد نکنه ، ‏به امید دیدار کاظم از کیف

 

‏پاسخ : ‏سلام خدمت آقا کاظم

‏۱– این مقدار درامد شما برای زندگی‌ در اینجا خوبه ولی‌ علاوه بر اون۶ میلیون و ماهی‌۵۰۰ تومن باید حدود۲ میلیون اول کار دستت باشه ‏در واقع این برای مورد غیر پیش بینی‌ شده هست و ضروری هست.. ولی‌ از ماه۵ یا۶ دیگه با همون۵۰۰ تومن زندگیت میچرخه البته این ‏برای شهر های غیر پاریس و لیون هست چون در این۲ شهر اجاره خونه یا خوابگاه و حمل و نقل گرونتر هست . حالا در مورد کار باید بگم که هر‏دانشجو به صورت قانونی‌ اجازه داره۱۸ ساعت در هفته کار کنه… که با کمی‌ چونه بیشتر هم می‌شه کرد… ولی‌ شما تا۶ ماه و گاهی‌ تا۱ ‏سال اول رو کار کردن حساب باز نکن.. چون تا کارت اقامت صادر شه و جا بیفتی‌ شش ماه طول می‌کشه مخصوصا اینکه در کار کردن زبان دونستن هم ‏شرط هست.. پس تا بخوای جا بیفتی‌ تا۱ سال رو کار حساب باز نکن.. البته باز این بستگی‌ به خودت هم داره.. اگه زرنگ باشی‌ ‏یا کار فرمای ایرانی‌ پیدا کنی‌ میتونی‌ زودتر کار پیدا کنی‌.. بحث دوم این هست که هر شهری بسته به صنعتی‌ بودن یا توریستی‌ بودن شرایط کارش ‏فرق می‌کنه یعنی‌ در یه شهری مثل پاریس یا لیون که بزرگ و صنعتی‌ هستند کار راحت تر پیدا می‌شه.. خوب ولی‌ زندگی‌ تو پاریس گرونه.. من یه ‏دوست  عرب دارم تو پاریس توی کار ساختمون سازی هست روزی۶۵ یورو حقوق میگیره… خیلی‌ خوبه ولی‌خوب اون جا افتاده و با شرایط ساخته در هر حال اینکه شما مدرک کار کردن دارید و گواهی‌ کار دارید یک امتیاز خیلی‌ خوبی‌ هست.. ولی‌ با توجه به زبانتون به نظر من تا۱ سال به ‏کار فکر نکنید…

‏۲- من قبل از اینکه بیام اینجا ۲ سال تو ایران و۴ ماه تو کیف کلاس زبان (خصوصی‌ و عمومی)‌ رفتم ولی‌ وقتی‌ اومدم فرانسه تا ۲  ۳  ماه اول ‏کاملا گیج بودم. چرا ؟؟ چون محیط با اون چیزی که فکر میکنی‌ فرق می‌کنه.. پس شما که زبانت در حد خوب نیست حتما یک سال دورهٔ زبان برو ‏اینجا.. تا در دانشگاه مشکلی‌ پیدا نکنی‌.. در غیر این صورت شما بری سر کلاس ارشد هیچی‌ نمیفهمی‌.. از اینجا سریع زده میشی‌.. چون یه پروفسور ‏میاد عین بلبل حرف می‌زنه و بعد میره شما میمونی‌ و گیجی‌ !!! خوب پس۲ یا۳ ماه در تابستون برای فراگیری زبان کافی‌ نیست.. از طرف ‏دیگه فکر نکنم به شما همچین ویزایی‌ بدن.. چون باید دعوت نامه داشته باشید.. تازه تو کیف به شما ویزای فرانسه رو نمیدن من خودم یه بار ‏امتحان کردم بهم گفتن از ایران باید اقدام کنم.

‏۳- تو تابستون همچین کلاس هایی‌ داریم ولی‌ برای دانشجویان اروپایی‌ هست من به شما حالت دیگری رو پیشنهاد می‌کنم.. در شهر لیون یه انستیتو ‏هست برای زبان که با ثبت نام در آن کارت اقامت یک ساله هم میگیرید آخه بیشتره کلاس های زبان در فرانسه نمیتونه ویزای شما رو برای یک ‏سال تمدید کنه جز اینجا و یه جا تو پاریس.. این انستیتو در لیون هست و یک سال شهریش می‌شه۲۴۰۰ یورو … البته بگم دانشگاه های فرانسه ‏رایگان هست ولی‌ کلاس زبان پولی‌ هست. یعنی‌۲۴۰۰ یورو پول کلاس.. ماهی‌ ۵۰۰ یورو خرج زندگی‌… ولی‌ در عوض زبانتون فول می‌شه و ‏سال بعد مشکلی‌ ندارید… اگر نمیتونید اینجوری هزینه کنید باید زبانتون رو قبل از اینکه اینجا بیاد درست کنید بعد یه راست برید کلاس ارشد.

‏۴- برای گرفتن ویزا در ایران در مقطع ارشد یا دکترا دلف نمیخوان .. مشکلی‌ نمیگیرن.. مسوول ویزا یه خانم ایرانی‌ هست که شاید بین حرفاش یه ۲ ‏تا سوال هم به فرانسه بپرسه.. این قسمت خدا رو شکر آسونه پس نگران ویزا نباش..

‏۵- نه برای گرفتن پذیرش فقط باید مدرک لیسانس یا فوق لیسانس رو بفرستی‌ که هیات دانشگاه تصمیم میگیره که به شما پذیرش بده یه نه البته ‏اگه تحقیقی‌ هم بدی احتمال گرفتنش خیلی‌ بیشتر می‌شه… در ورود به دانشگاه هیچ امتحانی‌ از شما گرفته نمی‌شه.. ولی‌ برای پزشکی‌ و دندون‏پزشکی‌ بعد از ۱ سال درس خوندن یه امتحان سخت میگیرن. . مثل همون کنکور ما.. ولی‌ برای بقیه رشته ها نه.. امتحان ورودی نداره  ، ‏اگه باز سوال داشتی‌ در خدمتم ، ‏یا علی‌

مطالب مرتبط