سوال : سلام ،امین جان من وبلگت رو کامل خوندم و کلی‌ سوال برام پیش اومد که برات مینویسم، اگه بتونی‌ جواب بدی عالی‌ می‌شه و اگه جواب بعضیهاش رو هم نمیدونی‌ خیالی‌ نیست، تا همین جاش هم کلی‌ کمکم کردی.

۱- اگر من با لیسانس درخواست بدم با ۱۴۶ واحد پاس کرده و معدله بالای ۱۵ و مثلا یک تحقیق یا مقاله و همچنین معرفی‌ نامه از اساتید که گفتی‌ و مدرک دلف ( من الان ترم ۲ زبان فرانسوی کانون رو می‌خونم ) می‌تونم فوق لیسانس یک ساله بخونم ؟

۲- اون جوری که من متوجه شدم حداکثر هزینه ی لازم، در ابتدا یک چیزی حدود ۷ میلیون تومن هست و هزینهٔ اقامت اونجا، ماهیانه ۳۰۰-۵۰۰ یورو،درسته ؟ البته بیمه و اجاره رو که گفتی‌ دولت کمک می‌کنه ( البته با کلی‌ کاغذ بازی‌ )، درسته ؟ هزینهٔ تحصیل که میگی‌ نداره و دانشگاه شهریه نمیخواد، درسته ؟

۳- گفته بودی که اجازه کار تا ۱۸ ساعت در هفته رو داریم و البته بیشتر هم می‌شه که بشه، میدونی‌ که به عنوان مترجم می‌تونم اونجا کار کنم یا نه ؟ چون من تافل دارم و انگیسی رو مسلط هستم، فارسی‌ هم که دیگه بلدیم به هر حال می‌تونم شغل مترجمی‌ داشته باشم و کمی‌ از هزینه ها رو بدم ؟

۴- کلا سوال از سوال قبلی‌ منظورم این بود که اگر مدرک رو گرفتم، حالا لیسانس یا دکترا می‌شه تو فرانسه کار گیر آورد یا نه ؟ اگر اینجا سابقهٔ کار مرتبط با رشتهٔ تحصیلی‌ داشته باشم کمکی‌ می‌کنه ؟ اگه تو فرانسه کار پیدا نکنم و دیگه ویزا رو تمدید نکنم می‌تونم تو کشورهای دیگه کار گیر بیارم ؟ مثلا کانادا یا انگلیس یا کلا هر جای دیگه ؟ اگر اینها رو جواب بدی که واقعا لطف بزرگی‌ در حقم کردی.

یک دنیا ممنون، قربان تو وحید

پاسخ: سلام وحید جان،ممنونم از اینکه به من لطف داری …

۱- شرایطی‌ که برای لیسانست گفتی‌ خیلی‌ خوبه .. و اینکه زبانت رو تقویت میکنی‌ .. خوبه .. وحید جان اینکه بتونی‌ فوق رو ۲ ساله بگذارنی‌ یا نه…به دانشگاهی‌ که درخواست میدی بستگی‌ داره.. اولا زبان خوندنت عالیه‌.. ولی‌ مدرک دلف شرط دادن پذیرش در فوق و دکترا نیست .. یعنی‌ اگه تو دلف نداشته باشی‌ مثل من که فقط ۶ ماه زبان خوندم میتونی‌ پذیرش بگیری .. اگر چه توصیه می‌کنم حتما زبانتو خوب و تا حد دلف برسون بعد بیا… اینم بگم داشتن دلف یه امتیاز هم محسوب می‌شه.. هم در دادن ویزا هم در پذیرش ..ولی‌ اگه عجله داری می‌خوای زودتر بیای‌ میتونی‌ بدون دلف بیای، اینجا مستر یک و دو هست.. اگه از چندتا دانشگاه اقدام کنی‌ مثل من که ۶ دانشگاه بود، اینکه ۲ یا ۳ تاش به تو مستر ۲ بدن زیاده… یعنی‌ فقط یک سال فوق بخونی‌ و بعد بری دکترا.. این بستگی داره به تطبیق واحد های تو با واحد های اون رشته ای‌ که در اینجا درخواست دادی.. یعنی‌ اونا چک می‌کنن.. اگه بخوره بهت پذیرش مستر ۲ میدن پس از چند جا اقدام کنی‌ میتونی‌ بگیری..انشاالله

۲- هزینه همون طور که گفتی‌ تو شهرهای غیر پاریس حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ تا می‌شه.. بیمه و caf ( کمک هزینهٔ اجاره خونه ) زیاد کاغذ بازی‌ نداره.. خیلی‌ سر صبر و روی اصوله .. خیالت از این بابت تخت البته بعد از ۲ ماه از اومدنت این کمک اجاره رو بهت میدن.. بله دانشگاه رایگانه. فقط سالی‌ حداکثر ۴۰۰ یورو ( بستگی‌ به رشته داره ) میگیرن برای بیمه.. که دیگه پول دارو دکتر و دندون پزشکی‌ ( غیر از زیبایی‌ ) نمیدی…

۳- وحید جان ساله اول معمولا کسی‌ روی کار حساب باز نمی‌کنه چون باید به محیط عادت کنی‌ و جا بیفتی‌… ببین اگه زبانت خوب باشه.. و کسی‌ ، آشنایی پیدا کنی‌ میتونی‌ کار کنی‌… مثل همین مترجمی‌ که البته من ندیدم کسی‌ این کارو اینجا انجام بده… شاید باشه.. البته اینکه انگلیسیت‌ فول هست خیلی‌ خوبه… شاید بتونی‌ پیدا کنی‌.. میتونی‌ تو دانشگاه یا تو سایت های مخصوص مجانی‌ آگهی‌ بدی…

۴- کار رسمی‌ اینجا پیدا کردن خیلی‌ سخته.. حتی خود فرانسویها هم بیکار ازنوع تحصیل کرده زیاد دارن.. زیاد نباید رو این حساب کنی‌ مگر اینکه بخوای تو خود دانشگاه یا جاهای وابسته کار کنی‌ که بستگی‌ به خودت داره.. اگه خودتو نشون بدی و سخت کار کنی‌ میشه‌… سابقهٔ کارت رو حتما ترجمه کن و بیار… میتونی‌ از اینجا برای کانادا یا کشورهای شینگن درخواست کار بدی… نگران نباش اول بیا اینجا.. اینا حل می‌شه…سوال داشتی‌ باز بپرس، یا علی‌

مطالب مرتبط