نتایج نهایی انتخابات فرانسه : اولاند رییس جمهوری فرانسه اینجا

شگفتی از رای ۱۸ درصدی خانم لوپن! افزایش تفکرات افراطی فرانسویان!

همانطور که تمام بنگاه‌های نظرسنجی پیش‌بینی کرده بودند، آقایان فرانسوا هولاند به عنوان نفر اول و نیکلا سارکوزی در رتبۀ دوم، برندۀ دور نخست انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه شدند. حدود ۴۵ میلیون فرانسوی امروز حق رای داشتند.
بدین ترتیب دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری در روز ششم ماه مه (١٧ اردیبهشت)، مطابق با الگوی معمول جمهوری پنجم فرانسه برگزار خواهد شد و دو کاندیدای راست و چپ دموکراتیک را رو در رو قرار خواهد داد.

تا ظهر امروز (یکشنبه)، میزان مشارکت مردم کمتر از انتخابات پنج سال قبل برآورد شد. اما حوالی غروب، میزان مشارکت بسیار بالا و حدود ٨٠ درصد اعلام شد. بدین ترتیب، مشارکت فرانسوی‌ها درانتخابات امسال، نسبت به دوره‌های قبل (طی پنجاه سال اخیر)، قابل توجه بوده است.
یک ساعت پیش از اعلام نتایج دور اول، خبرگزاری فرانسه حال و هوای ستاد انتخاباتی نیکلا سارکوزی را “نه چندان گرم” توصیف کرد. در مقابل، همین خبرگزاری، ستاد انتخاباتی سوسیالیست‌ها را پرشور و شوق گزارش داد و آن را قابل‌مقایسه با دوران پیروزی فرانسوا میتران دانست.

یکی دیگر از نکات مهم دور اول این انتخابات، میزان رای بی‌سابقۀ کاندیدای راست افراطی است. بر اساس آخرین برآوردها، خانم مارین لوپن ۱۸ درصد آرا را از آن خود کرده است. این بدین معنی هست که ۱۸ درصد فرانسویان با تفکرات افراطی خانم لوپن موافق هستند! و این میزان کمی نیست!

بر اساس تحلیل ها آرای لوپن در دور اول انتخابات به نیکولا سارکوزی در دور دوم کمک خواهد کرد که یک بار دیگر به عنوان رئیس جمهور فرانسه انتخاب شود.

مارین لوپن در سخنرانی پس از انتخابات خود گفت که این آغاز گرد‌همایی وطن‌پرستان فرانسوی است؛ از چپ و راست. لوپن در سخنرانی آتشین خود گفت که کشور به دست دو حزب بانکدارها و شرکت‌های چندملیتی اداره می‌شود و رای‌گیری امروز لرزه‌ای برای این نظام بود. لوپن در میان هواداران خود گفت من احتیاج به شما دارم تا غرور و عزت و حاکمیت فرانسوی‌ها را به آنها بازگردانم. مارین لوپن در پایان گفت: «امروز میلیون‌ها فرانسوی وارد مقاومت شدند؛ به نبرد ادامه دهید.»

نتایج تا ساعت ۲ بامداد دوشنبه ۲۳ آوریل (قرمز=اولاند، آبی=سارکوزی،خاکستری=لوپن، سفید=درحال شمارش)

برای دیدن آمار آخرین نتایج به این صفحه مراجعه کنید

اینک با حذف هشت نامزد دیگر، دو نمایندۀ اصلی جناح‌های چپ و راست به دور دوم می‌روند. بنگاه‌های نظرسنجی معتبر، از چندی پیش، پیروزی نهایی کاندیدای سوسیالیست، آقای فرانسوا هولاند را قطعی می‌دانند. باید گفت که تا این لحظه، پیش‌بینی‌های آماری این بنگاه‌ها در مجموع درست بوده است.
با این حال طی دو هفتۀ آینده که مبارزۀ انتخاباتی دو کاندیدا اوج خواهد گرفت، احتمال تغییر و تحول غیرممکن نخواهد بود.

نوشتۀ علی مهتدی : با توجه به نقش و موقعیت فرانسه در اتحادیه اروپا و همچنین تأثیر مهم این کشور در معادلات خاورمیانه و تحولات کشورهای عربی، رسانه‌های عرب زبان و تحلیل‌گران آن ها، از زوایای گوناگون و به تفصیل به این انتخابات پرداخته ‌اند.

مرحله نخست انتخابات ریاست جمهوری فرانسه روز یک شنبه گذشته برگزار شد که در نتیجه آن از میان ١٠ نامزد، “فرانسوا هولاند”- نامزد حزب سوسیالیست و “نیکلا سارکوزی”- رییس جمهور فعلی فرانسه، به مرحله دوم راه پیدا کردند.

جورج ساسین تحلیلگر روزنامه “الجمهوریه” چاپ لبنان در این زمینه می‌نویسد: «فرانسه با توجه به نتیجه به دست آمده در مرحله اول انتخابات در آستانه تحولی عمیق در عرصۀ سیاسی خویش است که در سه مرحله متجلی خواهد شد.

مرحله نخست، مناظره تلویزیونی آتی “هولاند” و “سارکوزی” است و سپس در مرحله بعد، دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در ششم ماه می و بالاخره در آخرین وهله، انتخابات پارلمانی در ژوئن آینده. رییس‌جمهور جدید فرانسه به یک اکثریت پارلمانی نیاز خواهد داشت تا بتواند تصمیمات خود را ظرف پنج سال آینده در مجلس به تصویب برساند.

به باور این تحلیل گر عرب، میزان بالای رأی خانم “مارین لوپن”- نامزد حزب راست افراطی “جبهۀ ملی”، و نقشی که او در آینده در عرصۀ شطرنج سیاسی کشور خواهد داشت احزاب دیگر را از هم اکنون به فکر انتخابات پارلمانی ماه ژوئن و داشتن سهمی هر چه بیشتر در این انتخابات انداخته است.

نصری الصایغ در روزنامه “السفیر”، انتخابات فرانسه را مظهر تنوع و تکثر خوانده و این دوره را «زنده شدن روح انقلاب فرانسه» توصیف می کند.

وی می‌نویسد: «سارکوزی دست به هر کاری می‌زند تا شهرت منفی خود را جبران کند و در عین حال هولاند تلاش دارد تا هیچ کدام از قدم‌ها و حرف‌هایش شبیه سارکوزی نباشد. در حالیکه سارکوزی از آینده دفاع می‌کند، هولاند به نقد پنج سال گذشته پرداخته است و برنامه‌هایی برای حل معضلات اقتصادی و بحران یورو ارائه می‌دهد. با این حال در بطن این رقابت انتخاباتی “ملانشون”- نامزد ائتلافی از احزاب چپ از جمله حزب کمونیست، زیر عنوان “جبهۀ چپ” نیز ظهور کرد که در حقیقت از دید خیلی‌ها نماینده راستین انقلاب فرانسه بود. انتخابات ریاست جمهوری سال جاری با دوره‌های سابق آن تفاوت دارد، چنان که گویی نشانگر اوج بلوغ دموکراتیک جامعه فرانسه است».

آنچه که بیش از همه در تحلیل‌های عربی به چشم می‌خورد به نگرانی‌های موجود در مورد تعهدات فرانسه در اتحادیه اروپا و روابط خارجی این کشور در دوره جدید پس از انتخابات ریاست جمهوری باز می‌گردد.

عبدالله اسکندر در روزنامه “الحیات” می‌نویسد: «احتمال پیروزی فرانسوا هولاند باعث شده تا کشورهای اروپایی نسبت به آینده توافقنامه‌هایی که سارکوزی با اتحادیه اروپا امضا کرده احساس نگرانی کنند. هولاند برای جذب آرای بیشتر در مرحله دوم به جناح چپ تندرو متمایل شده و این جناح از اساس با بسیاری از تعهدات فرانسه در اتحادیه اروپا مخالف است؛ به عنوان مثال می‌توان به “لوران فابیوس”- از چهره های قدیمی حزب سوسیالیست و یکی از نخست وزیران فرانسوا میتران، اشاره کرد که انتظار می‌رود پست مهمی در دولت هولاند داشته باشد. وی و همفکرانش در دوره ریاست جمهوری “ژاک شیراک” کارزار وسیعی را به طرفداری از رأی «نه» در رفراندم «قانون اساس اروپا» به راه انداخته بودند.

به نوشته اسکندر، «هر دو نامزد دور دوم انتخابات می‌دانند که بر مسائل بین‌المللی باید تکیه کنند اما در این تکیه به مسائل اساسی نمی‌پردازند. یکی به مسائل ساده پرداخته و دیگری موضوع مهاجران را پر رنگ کرده است. این در حالیست که پرونده سوریه خود را بر روابط خارجی فرانسه به شکل قابل توجهی تحمیل کرده است اما با این حال هیکدام از نامزدها، ایده و چشم‌انداز کاملی از آینده روابط خارجی فرانسه ارائه نداده‌اند. شاید گفته شود که مسائل داخلی فرانسه، بیشترین نقش را در جذب رأی‌دهندگان دارد اما در هر حال فعالیت‌های انتخاباتی نامزدها چیزی از نگرانی اتحادیه اروپا کم نکرده و کشورهای اروپایی می‌دانند که در مورد بسیاری از توافقنامه‌های اساسی با فرانسه باید بار دیگر با رییس‌جمهور آتی وارد مذاکره شوند».

رنده تقی‌الدین دیگر تحلیلگر عربی، اما قدرت‌گیری راست تندرو به رهبری مارین لوپن را بزرگ‌ترین تحول این روزهای فرانسه می‌داند. وی با اشاره به اینکه لوپن رتبه سوم را در میان ده نامزد انتخابات ریاست جمهوری در مرحله نخست انتخابات به دست آورد، دیدگاه‌های وی را اندکی توضیح داده و می‌افزاید: «لوپن، هدف خود را به دست آوردن فراکسیونی قدرتمند در مجلس فرانسه قرار داده و به احتمال زیاد در مرحله دوم از هولاند حمایت خواهد کرد. خطر قدرت‌گیری لوپن و جناح راست تندرو در فرانسه از این نظر است که این گروه، مخالف مهاجران و عضویت در اتحادیه اروپاست و در عرصه سیاست بین‌المللی نیز جزو گروه‌های سیاسی فرانسه است که از نظام‌های سرکوبگری مانند نظام بشار اسد در سوریه به صراحت دفاع می‌کند؛ اگر این جناح بتواند در انتخابات پارلمانی آتی جایگاه مهمی به دست آورد طبیعتاً بر سیاست‌های فرانسه تأثیر خواهد گذاشت. این احتمال قوی وجود دارد که هولاند به عنوان نامزد سوسیالیست‌ها در مرحله دوم انتخابات با کمک آرای راست تندرو به ریاست جمهوری برسد و این می‌تواند آغازگر فصل جدیدی برای فرانسه باشد».

تبلیغات انتخاباتی در فرانسه که بخش مهمی از آن بر موضوع مهاجران به خصوص مهاجران عرب تمرکز داشت، باعث واکنش‌هایی در میان رسانه‌های عربی و تحلیلگران آنها شده است.

الیاس حرفوش از تحلیلگران بارز روزنامه فرامنطقه‌ای “الحیات” در این رابطه، فرانسه را در برابر خطر «فاشیسم جدید» می‌داند و می‌نویسد: «رأی بالای حزب راست افراطی در فرانسه روشن می‌کند که پنجمین قدرت اقتصادی جهان به واقع درگیر یک بحران اقتصادی جدی است که باعث شده تا یک پنجم فرانسوی‌ها به این حزب و تفکراتش رأی بدهند».

وی در توضیح چرای آرای بالای راست‌گرایان افراطی در فرانسه و آینده این کشور نوشت: «رییس‌جمهور آتی فرانسه در هر صورت و از هم‌اکنون مرهون آرای هواداران راست افراطی است. سارکوزی چنانچه بخواهد پیروز مرحله دوم باشد باید آرای این گروه را به دست آورد و امتیازهایی به آنها دهد و هولاند نیز در آینده مجبور به این کار خواهد شد. در هر صورت راست‌گرایان افراطی جبهه‌ای نو هستند که در اروپا در این اواخر در کشورهای مختلف قدرت گرفته‌اند. آنها ساده لوحانه و بدون تحلیل ریشه‌های بحران اقتصادی، مسئولیت این بحران را متوجه مهاجران، اتحادیه اروپا و واحد پولی مشترک آن “یورو” می‌ کنند و با پاک کردن صورت مسأله هر چند می‌توانند نظر مساعد رأی‌دهندگان ناراضی را جلب کنند اما تمامی راه‌حل‌های آنها موقتی است».

حسان حیدر، دیگر تحلیل گر عرب، این بار در پایگاه اینترنتی “الحیات” اما پا را از این نیز فراتر گذاشته و با تحلیل وقایع کنونی در فرانسه و شرایط این کشور، پیش‌بینی می‌کند که مارین لوپن، رییس‌جمهور آتی فرانسه در سال ٢٠١٧ خواهد بود.
وی در این زمینه می‌نویسد: «طرفداران لوپن مطمئن هستند که هولاند هدف آسانی است و می‌توانند با حمایت از او، راه را برای قدرت گرفتن خود باز کنند؛ آنها بر این باور هستند که هولاند کاریزمای شخصیتی نداشته و تجربه قابل توجهی در سیاست داخلی و خارجی فرانسه ندارد و از همه مهم‌تر اینکه در صورت انتخاب به عنوان رییس‌جمهور جدید فرانسه تنها کاری که می‌تواند بکند، تجدیدنظر در سیاست‌های سارکوزی خواهد بود. بدین ترتیب هولاند فرصت نمی‌یابد که برنامه‌های سیاسی خود و حزبش را به اجرا بگذارد و انعکاس این امر باعث وخیم‌تر شدن اوضاع فرانسه می‌شود».

به نوشته حیدر، «بخش مهمی از مردم فرانسه که تعداد شان روز به روز در حال افزایش است، از سیاست‌های سنتی راست و چپ خسته شده‌اند. آنها نمی‌فهمند برای چه باید جور بحران مالی یونان و اسپانیا را بکشند و در حالیکه خود مطالبات مهمی در زمینه تأمین اجتماعی و بیمه دارند، باید مالیات بدهند تا دولتشان وضعیت اقتصادی آشفته دیگران را بهبود ببخشد. بدین ترتیب حتی اگر مارین لوپن در سال ٢٠١٧ به عنوان رییس‌جمهور جدید فرانسه از جناح راست تندرو نتواند وارد الیزه شود، بطور قطع افکار وی به “الیزه” راه پیدا خواهد کرد و دولت‌های آتی فرانسه مجبور خواهند شد تغییراتی ریشه‌ای در سیاست‌های خود بدهند».

آشنایی با عقاید ۵ کاندیدای اصلی ریاست جمهوری فرانسه

مناظره داغ سارکوزی و اولاند برای دور دوم